Morefil®

Morefil, dat nog steeds vooral in de vrachtwagensector gewenst is, is verkrijgbaar in traditionele kleuren en maten. De structuur en samenstellende materialen zijn in staat om aan de verwachtingen te voldoen en bieden de beste in zijn categorie.

Uniek in de wereld

De Titan-borstels worden volledig door automatische machines gemaakt. Een vlekkeloos elektronisch las zorgt ervoor dat de borstel integraal onderdeel wordt van de rugstructuur gedurende de hele levensduur van de borstel.

Onfeilbaar elektronisch systeem

Een onfeilbaar elektronisch systeem, telt en last dezelfde hoeveelheid draden in elk gat.
Zo krijgen we een perfect uitgebalanceerd varkenshaarelement.
Polyethyleen is op zichzelf zeer gevoelig voor ultraviolet. Opslag in de schaduw en ver van belangrijke warmtebronnen (vlammen …) wordt aanbevolen.
Gezien de “gedwongen” blootstelling aan zonlicht, wordt Morefil® toegevoegd met anti-UV-stoffen. De kleuren zijn gekozen uit de meest resistente pigmenten op de markt.

Markeren

Een zacht verenkleed, regelmatig op alle uiteinden, helpt de draad minder sporen achter te laten op de delicate verf op waterbasis. Moleculaire taaiheid, kleurstabiliteit en zachtheid zijn 100% behaalde doelen.
De borstelharen die in de Morefil®-lijn worden gebruikt, bevatten additieven die hen beschermen tegen vroegtijdige veroudering door ultraviolette stralen.

Wat zijn de effecten van UV-stralen?
Atmosferische omstandigheden en blootstelling aan ultraviolette stralen veroorzaken voortijdige veroudering van polyethyleen, waardoor de moleculaire keten wordt verbroken. Dit fenomeen manifesteert zich als het progressieve verlies van mechanische eigenschappen (taaiheid en elasticiteit) en de aanwezigheid van oppervlaktekalking die de kleuren dof maakt.

Hoe kunt u deze veroudering definiëren en meten?

Het percentage resterende vasthoudendheid bepaalt de verouderingsgraad. Wanneer deze waarde daalt tot 50% van zijn oorspronkelijke grootte, wordt de vezel gedefinieerd als beschadigd. Deze waarde wordt universeel geaccepteerd. De vasthoudendheid wordt gemeten door de kracht te testen die nodig is om de vezel door tractie te breken (breekbelasting).

De werkelijke omstandigheden van het werken in een laboratorium reproduceren.

Hoe dan ook, een zogenaamde WOM-testmethode (Weather – O-Meter) kan de gewenste verlichting, temperatuur en luchtvochtigheid simuleren en handhaven.

Uniek distributiesysteem

Kijk naar het unieke distributiesysteem!

Het verschil

We volgen het formulier terwijl de anderen de trap op gaan.

Ook verkrijgbaar in POLYAMIDE.

Vorm snijden

TITAN-borstels zijn ook verkrijgbaar in vormsnijden voor speciale doeleinden in wassystemen voor treinen en tanks.

Wilt u meer informatie over onze producten?

Neem contact met ons op!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen
voor alle informatie over onze producten